Despre AVE și despre acuzațiile de regionalizare: Hotnews


În ceea ce privește acuzațiile că această alianță dorește să ”rupă România”, primarii spun că este o „tâmpenie.” 

Ilie Bolojan: 

  • ”Este o tâmpenie totală. Nu are nicio legătură cu partea de segregare teritorială. Există o realitate că în exercițiul financiar trecut am pierdut ca țară 1,5 miliarde de euro, dintre care cea mai mare parte pe transporturi. Dacă am fi avut la Ministerul Transporturilor conduceri stabile, oameni profesioniști, ar fi fost gata autostrada Transilvania, între Cluj și Oradea, ipotetic vorbind, cam atât costă. Sigur, ea nu era prinsă, dar în echivalent asta ar fi însemnat, încă 150 de km de autostradă în România, pe care i-am pierdut prostește. Nu vrem să se piardă acești bani, iar noi am dovedit că avem capacitatea administrativă să derulăm și noi astfel de proiecte europene. Această Asociere nu este împotriva unei alte regiuni sau împotriva Guvernului, ea nu face decât să vină să pună în valoare principiul autonomiei locale, a asocierii, a subsidiarității, iar dacă în Franța regiunile funcționează în această formulă, în Olanda, în Polonia, înseamă că se poate și în România”.

Nicolae Robu: 

  • ”Acuzațiile de separatism venite dinspre PSD, dar nu numai, sunt, pentru noi, de neînțeles! Noi nu vrem decât binele comunităților noastre, ca părți importante ale României, ale României stat unitar, așa cum e el definit prin Constituția României! Cei ce ne acuză își dovedesc limitele în capacitatea de înțelegere a lucrurilor și a vremurilor! Cu oameni ca ei în frunte, nu este de mirare că nu se face performanță! Menționez încă o dată, că inițiativa noastră se înscrie prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.”

Gheorghe Falcă: 

  • ”Sunt afirmații greșite și lucrul acesta se va demonstra. Nici cei care s-au asociat în Delta Dunării nu au rupt România, nici primarii care s-au asociat pentru turism în Constanța, București și Brașov nu au rupt România. Este o neînțelegere”.

Citește articolul integral pe Hotnews.

Lasă un răspuns