Vice: Alianța Vestului nu rupe România, așa cum zice PSD, ci o scoate din sărăcie


Mi-a mai atras atenția un fragment și anume că modelul ăsta de structură, cu personalitate juridică, „ar putea fi adoptat și de alte comunități din România, de o parte și de alta a Carpaților, care să se coalizeze pe baza unor proiecte și interese comune și cărora le vom oferi modele de succes ale colaborării noastre”.
Ceva de genul, „băi Vaslui, Iași, Alexandria sau Craiova, dacă nouă o să ne iasă treaba, ar trebui să luați și voi modelul ăsta.

(…)


Nu este prima coaliție de orașe din România
Nu știu dacă îți mai aduci aminte, dar dacă am fi trăit într-o țară normală, acum toată România ar fi trebuit să funcționeze ca Alianța Vestului. Sau pe aproape. Ce vreau să spun e că, în 2013, USL-ul de atunci ne-a luat ochii cu mărețul proiect de regionalizare a României, care prevedea împărțirea țării în opt regiuni, după un model care funcționează foarte bine în alte țări europene. Scopul era acela ca, în ceea ce privește atragerea de fonduri europene sau de investiții private, județele să fie înlocuite cu niște unități administrative mai mari, capabile să gestioneze proiecte de interes regional. Regionalizarea a murit și a fost îngropată și nu pare a mai exista cineva în această țară dispus să-i facă exhumarea.

citește integral articolul pe Vice

Lasă un răspuns